BATL piedalās starptautiskā izstādē TransLogistica Kazakhstan

Biedrības “Baltijas asociācija – Transports un loģistika” valdes loceklis Ivars Landmanis, SIA “Noord Natie Ventspils Terminals” direktors Jānis Pauls, kā arī Ventspils, Rīgas un Liepājas ostu pārstāvji un VAS “Latvijas dzelceļš” pārstāvji piedalās starptautiskā Centrālāzijas transporta un loģistikas un tehnoloģiju izstādē TransLogistica Kazakhstan, kura no  no 18. līdz 20. septembrim norisinās Kazahstānā, Almati pilsētā.
Izstādes atklāšanas ceremonijā piedalījās Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un ārkārtējais un pilnvarotais Latvijas vēstnieks Kazahstānā Juris Pogrebņaks. Izstādes atklāšanas runā Uldis Reimanis uzsvēra, ka Latvijas transporta un loģistikas nozare jau 21. reizi piedaloties izstādē, ir augusi un attīstījusies roku rokā ar visu kopējo Eirāzijas reģiona transporta profesionāļu saimi.
Šī izstāde jau kopš savas debijas 1996. gadā ir viena no lielākajām transporta un loģistikas servisa kā arī tehnoloģiju izstādēm Centrālāzijā. Tā iepazīstina ar nozarei nozīmīgiem jaunumiem un kompleksiem risinājumiem visās tās darbības sfērās – sākot no kravu ekspedēšanas līdz datorprogrammu un iekārtu norošinājumam kravu uzglabāšanai un apstrādei.
Izstādē jau tradicionāli pārstāvētas vairāk kā 80 kompānijas no tādām pasaules valstīm kā Azerbaidžāna, Baltkrievija, Kazahstāna, Ķīna, Krievija, Ukraina, Somija u.c. Ar saviem stendiem izstādē piedalās arī Baltijas valstu – Lietuvas, Igaunijas un Latvijas tranzīta un loģistikas nozares redzamākie pārstāvji.
Izstāde tiek organizēta sadarbībā ar Kazahstānas Republikas investīciju un attīstības ministrijas atbalstu.