Arī “Ventbunkers” uztic veidot valsts naftas drošības rezerves

Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātajā 39 miljonu eiro vērtajā iepirkumā par naftas produktu drošības rezervju veidošanu uzvarējuši deviņi pretendenti, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Viņu vidū ir arī AS Ventbunkers.

Interesi par dalību iepirkumā kopumā izrādīja 16 pretendenti, vēlāk EM piedāvājumus saņēma no desmit pretendentiem, tomēr par uzvarētājiem tika atzīti deviņi uzņēmumi. Par uzvarētājiem iepirkumā tika paziņoti Latvijas uzņēmumi SIA Pirmais, SIA Circle K Latvia, SIA RDZ Energy un AS Ventbunkers, Lietuvas kompānijas Okseta un Baltic Petroleum, Šveicē reģistrētas kompānijas Vitol, Gunvor un Mercuria Energy Trading.

Ar minētajiem uzņēmumiem tiks slēgts līgums 39 321 872 eiro vērtībā.

Ievērojot Aizsardzības un drošības jomas iepirkumu un Enerģētikas likuma regulējumu, EM organizēja sarunu procedūru par naftas produktu drošības rezervju pakalpojumu sniegšanu ar mērķi nodrošināt Latviju ar valsts naftas produktu drošības rezervēm.

Kopējais nepieciešamais naftas produktu drošības rezervju apmērs ir 336 440 tonnu un līguma darbības termiņš ir divi gadi no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas.